Astfel, medicamentul va fi administrat cu ajutorul unui jet de înaltă presiune ce pătrunde cu uşurinţă în piele. "Ceea ce vedeţi este o simulare a injectării medicamentelor în piele. În acest caz, nu a fost nevoie de un ac pentru ca medicamentul să fie injectat.

Lucrăm la un sistem care nu are nevoie de ac, ci de o presiune suficient de înaltă ca lichidul să intre în ţesut", a menţionat profesorul de la Universitatea MIT, Catherine Hogan.

Potrivit cercetătorilor, medicamentele pătrund în corp la o viteză similară cu cea a sunetului, de 340 de metri pe secundă. Noul dispozitiv foloseşte un jet cu un diametru similar cu cel al trompei unui ţânţar, pe care oamenii nu o simt atunci când acesta o introduce în piele.

Acum, cercetătorii americani lucrează pentru a crea un dispozitiv care să poată fi folosit şi cu medicamentele în formă de pudră, fluidizându-le pentru a putea fi introduse în piele într-o formă asemănătoare unui lichid. Cercetătorii americani afirmă că tehnologia va fi o alternativă pentru persoanele cărora le este frică de ace.
Sursa: Rador