Avocata Ingrid Mocanu îl loveşte dur pe președintele Klaus Iohannis, despre care spune că a făcut trafic de influență în favoarea Laurei Codruța Kovesi, pentru că a negociat cu Emmanuel Macron retragerea candidatului francez din cursa pentru șefia Parchetului European.

„Din ciclul: penalii noștri sunt mai buni decât ai lor! Iohannis sună la Macron, lumina Franței, să facă un trafic de influență (că așa se cheamă aici, în România) pentru ca traficatul să își exercite influența pe lângă un procuror (că nu are atribuții Macron de a depune ori retrage candidaturi de șefi la Parchetul European) pentru ca acesta să își retragă o candidatură!? Totul în folosul unei ”penale”, de fapt unei multiple penale (cu două dosare pornite in personam). Vom afla imediat ce a promis Iohannis că va plăti în schimbul traficului…”, a scris Ingrid Mocanu pe Facebook.

Ea continuă cu acuzaţii de duplicitate din partea Comisiei de la Veneţia şi a GRECO. „Dar nu am auzit Comisii de la Veneția și nici GRECO urlând că funcțiile de procuror european nu sunt ocupate pe criterii de competență, ci prin târguială politică. Aaaa, așa arată statul de drept? Așa e bine, cu procurorii independenți? Și cu ”penalii” lui Iohannis și Macron care sunt buni de funcții europene publice, plătite din banii cetățenilor europeni? Păi atunci… bine!”, îşi încheie Ingrid Mocanu postarea.