Cum cureți pereții murdari?

Cum cureți pereții murdari?Degetele lipicioase ale copiilor lasă tot felul de urme, animalele de companie pot lăsa în urmă pete, iar mutarea mobilierului poate zgâria pereții. Indiferent de motiv, rezultatul final este același: un perete murdar care pare să aibă nevoie de un nou strat de vopsea.

În loc să treceți prin calvarul zugrăvitului, puteți curăța murdăria de pe pereți cu ajutorul peroxidului de hidrogen (apă oxigenată).

Apa oxigenată funcționează excelent pentru a îndepărta tot felul de pete de pe pereți

Acesta funcționează excelent pentru a îndepărta tot felul de pete de pe pereți, potrivit Housedigest.

Mai exact, trebuie să amestecați apa oxigenată cu bicarbonat de sodiu pentru a crea o pastă abrazivă, care astfel poate fi folosită ca agent de curățare. Această metodă funcționează deoarece bicarbonatul de sodiu acționează ca un agent de spălare, în timp ce apa oxigenată acționează ca un instrument de albire.

În primul rând, folosiți un ingredient pe care probabil îl aveți deja în dulap. De asemenea, este complet natural. Astfel evitați substanțe chimice dure sau ingrediente toxice. Iată cum să utilizați această metodă pentru a vă curăța pereții.

Apă oxigenată și bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele de pe perete

Pentru a crea agentul de curățare, amestecați un raport de unu la unu apă oxigenată și bicarbonat de sodiu. Rezultatul va fi o pastă cu granule. Folosiți un burete sau o cârpă din microfibră pentru a o aplica pe zgârieturi și pe petele de perete, folosind mișcări circulare, ușoare, pentru a le șterge încet.

Odată ce acestea dispar, ștergeți peretele cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduuri. Acest lucru funcționează mai ales pe petele colorate, cum ar fi petele de vin roșu. Apa oxigenată acționează ca un agent de albire și fracturează structurile moleculei petei în așa fel încât culoarea se descompune.

Dacă nu există o pată colorată, metoda va ajuta la îndepărtarea zgârieturilor și a urmelor. Amestecarea peroxidului de hidrogen și a bicarbonatului de sodiu va crea o reacție chimică care va ajuta la îndepărtarea murdăriei. Dacă există ceva lipicios sau texturat, textura granuloasă a bicarbonatului de sodiu va ajuta la curățarea acestuia. Combinați toți acești factori și veți avea o o metodă eficientă de a elimina tot felul de pete de perete.

apa oxigenata curatenie
SURSA FOTO: Dreamstime

Poate fi folosită și la curățarea rosturilor dintre plăcile de gresie

Apa oxigenata poate fi folosită pentru a curăța rosturile dintre plăcile de gresie sau de faianță. Pentru a face asta, e nevoie de 60 ml apă oxigenată și 60 grame de bicarbonat de sodiu. Apa oxigenată poate fi folosită pentru a curata cada sau cabinele de duș.

Pentru a face asta, ai nevoie de o pasta pe care o prepari din 2/3 bicarbonat de sodiu si 1/3 apa oxigenată. Aplică soluția pe cadă sau pe cabina de duș și las-o să acționeze timp de 30 de minute. La final, clătește foarte bine, iar dacă au mai rămas urme de săpun sau reziduuri poți curata foarte ușor cu o soluție de apa și oțet (½ apa, ½ oțet).