Cu două săptămâni înainte de noaptea de Revelion, locurile disponibile la petrecerile organizate în cele mai importante hoteluri și cluburi din București erau deja ocupate în proporție de peste 50%, dar existau și multe cazuri în care a fost necesară suplimentarea locurilor.
O explicație bună pentru cererea ridicată este aceea că amatorii de distracție aleg să rămână în București de sărbători, mulți dintre ei alocându-și pentru noaptea dintre ani un buget aparent mai mic față de anii precedenți, când își rezervau din timp locurile în cabanele și pensiunile de pe Valea Prahovei, Bran, Maramureş sau Bucovina ori chiar mergeau în străinătate.
Cu 100 de euro, în medie, îți poți petrece noaptea dintre ani într-un club din Capitală, dar, dacă vrei un revelion la un hotel cinci stele, trebuie să-ți suplimentezi bugetul cu cel puțin 50 de euro. Oricum, în ambele cazuri, cheltuiala este mai mică decât o ieșire la munte, care te-ar costa circa 350 de euro.
Lumea se înghesuie la Marriott
Inițial, hotelul J.W. Marriott și-a planificat două petreceri pentru Revelion. Prima, cu entertainment live, se va desfășura în două săli ale hotelului – acolo unde de antren și distracție se vor ocupa Horia Brenciu și Vicky Jackson. Locuri disponibile: 540. Preţul: 870 lei de persoană. Cea de-a doua petrecere, oarecum mai sportivă, se va organiza în restaurantul Champions. Locuri disponibile: 170. Preţul: 400 de lei de persoană.
„Pentru că au fost deja epuizate toate rezervările sălilor, am hotărât să mai facem o petrecere, la restaurantul Cucina, tot din cadrul hotelului. Tariful unui bilet este tot 870 de lei și deja avem 40 de rezervări din 110 locuri disponibile“, declară Cristina Nițu, PR& marketing manager al J.W.Marriott, menționând că la restaurantul Champions mai sunt doar 30 de locuri disponibile. „Așadar, numărul total de bilete puse în vânzare pentru petrecerile de Revelion este de 800, mai mare decât anul trecut, când am vândut 662 de bilete“, adaugă aceasta.
Indiferent de opțiunea aleasă, mâncarea și băutura sunt incluse în preț, ce-i drept diferenţiindu-se de la o sală la alta. La un calcul simplu, încasările hotelului Marriott doar din biletele pentru petrecerile de Revelion se ridică la  598.000 de lei (aproape 140.000 de euro).
Și La Radisson Blu sunt programate două petreceri pentru noaptea de Revelion, la care pot avea acces doar 300 de persoane. Party-ul de la sala Atlas costă 980 de lei de persoană, iar de asigurarea bunei dispoziţii vor fi responsabili, printre alții, Luminița Anghel și Perpetuum Band. La restaurantul Prime Steaks& Seafood locul costă 780 de lei, mai puțin cu 40 de lei față de anul trecut. „Ca și în 2009, ne așteptăm să vindem locurile disponibile aproape în totalitate. Avem deja 50% din locuri ocupate, însă, cele mai multe cereri vor veni în ultimele zile“, spune Adrian Adam, directorul de vânzări și marketing al hotelului. La un tarif mediu de 880 de lei de persoană, încasările Radisson Blu vor fi, doar din petrecerile de Revelion, de 264.000 de lei (aproape 61.500 de euro). 
O masă în club: 1.000 de euro
Cel mai ieftin bilet pentru o petrecere într-un club de fițe din București costă 100 de lei (suma reprezentând doar intrarea în clubul Gaia). Clubul a pus deja la dispoziția clienților și  oferte de 450 de lei, în acest preț fiind inclusă mâncarea și băutura. Dacă se va menține numărul de clienți din 2009 (500-600 de persoane), așa cum estimează administratorii clubului, încasările din noaptea de Revelion vor fi în valoare de 225.000-270.000 de lei (52.000-63.000 euro).
Cu 150 de lei, poți petrece Revelionul în clubul Bamboo. Biletul oferă accesul nelimitat la bufetul suedez, însă nu garantează locul la bar. Pentru rezervarea unei mese trebuie să plătești, pe alese, o sumă cuprinsă între 500, 750 și chiar 1.000 de euro. Dar și acest lucru cu o condiție: să faci parte dintr-un grup de cel puțin opt persoane. 
Fratelli are în ofertă un singur tarif: 600 de lei. Mâncare și băutură la discreție, plus o întâlnire cu James Bond, întrucât petrecerea clubului are o tematică: cazinoul. Clienții vor primi bonus un concert al unei trupe din Marea Britanie. Din cele 1.000 de locuri disponibile în prezent, peste 50% au fost deja ocupate.
Cei care vor să cheltuie mai puțini bani pentru o singură noapte au ca alternativă cluburile și barurile din Centrul Istoric al Capitalei. La acestea, petrecerea de Revelion costă între 200 și 400 de lei, sume în care sunt incluse mâncarea și băutura.

La restaurant…
CARU´ CU BERE Deși meniul costă 500 de lei sau 450 de lei pentru grupuri de peste zece persoane, 420 de locuri din cele 486 disponibile au fost deja ocupate, iar reprezentanții restaurantului declară că vor avea grad de ocupare de 100%. Astfel, încasările din noaptea de Revelion se ridică la 218.000 de lei (circa 51.000 de euro).
BERESTROIKA Fiind unul dintre cele mai noi restaurante din București, Berestroika pregătește o petrecere de Revelion pentru 200 de persoane. Prețul: 400 de lei, dar 40% din locuri au fost deja vândute. Dacă se va ocupa tot restaurantul, încasările din noaptea de Revelion se vor ridica la 80.000 de lei (18.600 de euro).
TAVERNA SÂRBULUI Muzică și mâncare sârbească, recital Marius Mihalache și bău­tură din plin. Tarifele pornesc de la 320 de lei (loc separeu) și ajug la 500 de lei pentru un loc la o masă bine poziționată.