Monica Anisie reafirmă că anul şcolar nu va fi îngheţat din cauza pandemiei de coronavirus. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor organiza cel mai probabil în luna iulie, a declarat ministrul Educaţiei, la Antena 3. Monica Anisie mai spune că se vor relua cursurile, atunci când starea de urgenţă va înceta, iar specialiştii vor permite acest lucru.

‘Noi vom reveni la cursuri în momentul în care Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență ne va spune că atât elevii cât și cadrele didactice nu se află într-un pericol. În scenariul în care vom reveni la cursuri, în momentul în care situaţia de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. Programele pentru examenele de Evaluare Naţională şi examentul de Bacalaureat prevăd materia studiată până la începutul semestrului al doilea.

Am fost în contact direct cu toți miniștrii Educației din cadrul Uniunii Europene, nicăieri nu s-a luat măsura înghețării anunului școlar, ci s-au găsit soluții”, a spus ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în exclusivitate la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă pe teritoriul României cu 30 de zile.

„Am emis astăzi decretul de prelungire cu 30 de zile a stării de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru a putea fi luate în continuare cele mai eficiente măsuri de combatere a epidemiei COVID-19”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Pe 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile.