Revenirea lui Victor Ponta în PSD nu este exclusă. O susține fostul președinte, Traian Băsescu, care a făcut declarații incendiare pe acest subiect.

“Eu nu îl văd pe Ponta aruncat din familie, până la urmă. Când vor putea, îl vor recupera”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV, în emisiunea lui Cozmin Gușă.

Fostul președinte a vorbit și despre situația lui George Maior. Întrebat dacă îl mai consideră pe George Maior compatibil cu funcția de ambasador în Statele Unite, Traian Băsescu a spus că acesta nu mai are ce să caute acolo.

“Nu, trebuie să vină acasă. De altfel, a fost o eroare trimiterea lui acolo. Iohannis a făcut greșeala pe care am făcut-o și eu, să creadă că un PSD-ist nu rămâne PSD-ist toată viața. Și a trimis la cea mai importantă ambasadă un om instruit, pentru că Maior este om instruit, dar PSD-ist. PSD-istul rămâne PSD-ist până închide ochii. Deci nu îl servește pe președinte ci pe PSD-ul cât poate. Familia aia este extrem de sudată”, a mai spus fostul președinte.

Pe de altă parte, preşedintele Partidului Pro România, Victor Ponta, a declarat vineri, la Timişoara, că nu există cale de întoarcere în PSD, chiar dacă Liviu Dragnea părăsește șefia partidului.

“Nu sunt psd-ist şi nu ne întoarcem la ei. Nu am plecat de la PSD ca să ne întoarcem acolo, chiar dacă pleacă Dragnea”, a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, conform agerpres,ro.

Totodată, Ponta a afirmat că mizează pe un scor cu două cifre în alegerile europarlamentare.