Elena Udrea a lansat de-a lungul timpului mai multe acuzații la adresa lui Florian Coldea

Elena Udrea, cunoscută pentru conflictele sale cu fostul general SRI, Florian Coldea, a adus în mod repetat acuzații împotriva acestuia. Fostul ministru a povestit în detaliu modul în care generalul ar fi orchestrat acțiuni împotriva ei și cum ar fi manipulat sistemul pentru a-și elimina adversarii.

În 2015, Elena Udrea a depus un denunț la DNA împotriva lui Florian Coldea, pe atunci director interimar al SRI. Ea l-a acuzat că a orchestrat o campanie împotriva sa și a susținut că acesta i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță.

„Mi-a zis că, la solicitarea dl. Coldea, a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, în cash. Cel care deține secretele tuturor și cel care are cheia asupra acuzării cuiva este și cel care poate determina anumite comportamente: la nivelul politicienilor, la nivelul presei sau chiar la nivelul magistraților. Se află un om care deține în acest moment toate aceste secrete pentru că le are de la mii de ofițeri care le adună. Este actualul șef al SRI dl Florian Coldea”, spunea Udrea atunci.

elena udrea
SURSA FOTO: Dreamstime

În 2017 a vorbit despre intervențiile lui Florian Coldea, George Maior și Laura Codruța Kovesi

În 2017, Elena Udrea a fost audiată în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009. Ea a dezvăluit intervențiile lui Florian Coldea, George Maior și Laura Codruța Kovesi. Conform spuselor sale, Coldea i-ar fi explicat că eliminarea lui Cătălin Voicu a fost esențială pentru a preveni fraudarea alegerilor, subliniind rolul important al Codruței Kovesi în acest context.

„Florian Coldea mi-a spus că dacă nu ar fi fost scos din joc Cătălin Voicu, momentul acela este foarte important pentru România, pentru că atunci cu siguranță s-ar fi fraudat alegerile de către Cătălin Voicu și oamenii din jurul lui, folosindu-se justiția și că momentul acela este un moment de referință în istoria României. Dacă nu ar fi știut ei ce se întâmplă, România ar fi luat-o pe un alt drum și lucrul acesta s-a făcut cu ajutorul Codruței Kovesi”, spunea fostul ministru.

Traian Băsescu n-a mai avut puterea să-l demită pe Florian Coldea și George Maior

De asemenea, într-un interviu acordat la Realitatea PLUS din penitenciar, Elena Udrea a povestit despre încercările fostului președinte Traian Băsescu de a-i demite pe Florian Coldea și George Maior. Ea a explicat că aceste încercări au eșuat, deoarece Coldea devenise mult mai influent decât fostul președinte, iar structurile statului paralel preluaseră controlul asupra instituțiilor cheie.

„Era prea târziu, nu te mai asculta nimeni, n-a mai vrut dl. Maior. Pentru că un președinte nu putea să-l schimbe singur. A fost acolo o dispută constituțională dacă președintele, care l-a propus pe Florian Coldea, poate să-l și revoce. Opiniile, deja Statul Paralel era peste tot, preluase CCR, ICCJ, deci toată lumea spunea cum trebuia, era pe finalul mandatului lui Băsescu. Cine mai asculta ce spune Traian Băsescu?!”, declara Elena Udrea.