Mitică Dragomir a spus ce i-au făcut generalii lui Băsescu

Mitică Dragomir a făcut dezvăluiri despre influența ocultă a generalului Dumitru Dumbravă în sistemul judiciar românesc, susținând că acesta dicta sentințe judecătorilor. Aceste acuzații grave aduc în prim-plan puterea statului paralel și impactul său asupra fostului președinte Traian Băsescu.

Dragomir a afirmat că generalul Dumbravă avea un control extraordinar asupra judecătorilor, intervenind direct în procese și influențând deciziile acestora.

„Dumbravă a fost un tip foarte tare, el era cel care se ducea în spatele judecătorilor și spunea, vedeți, aveți dosarul numărul cutare, cred că e bine între 7 și 15 ani”, a declarat Dragomir la Realitatea PLUS.

Potrivit lui Mitică Dragomir, fostul președinte Traian Băsescu era conștient de aceste manevre, dar nu a avut puterea necesară să le oprească.

„Era informat și domnul Băsescu de ce se întâmplă, dar în momentul în care au simțit că Băsescu nu mai are puterea necesară, i-au atacat familia prima dată”, a spus Dragomir.

Mitică Dragomir a subliniat că atacurile asupra lui Băsescu s-au extins și asupra familiei acestuia. El a punctat că „l-au înconjurat și din vultur l-au transformat în cioară. Dragomir a adăugat că Băsescu „a crezut că acești tineri puși de el au caracter și că de neamurile lui nu se leagă”, dar „pentru carieră, au călcat pe cadavre, fiicele lui au suferit”.

Mitică Dragomir
SURSA FOTO: captură de ecran YouTube

Ce spune Traian Băsescu despre justiția din perioada Laurei Codruța Kovesi

De altfel, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut recent declarații despre modul în care se desfășurau discuțiile legate de dosarele penale în perioada în care Laura Codruța Kovesi era șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Băsescu a afirmat că la vilele Serviciului Român de Informații (SRI) se discutau dosare penale, menționând că el nu a fost invitat la aceste întâlniri și că a aflat despre ele din mass-media.

Traian Băsescu a subliniat că obiectivul său a fost întotdeauna ca justiția să fie independentă și a respins vehement acuzațiile că ar fi intervenit în activitatea judiciară. El a făcut referire la întâlnirile la Vila K2, unde se discutau aspecte legate de activitatea DNA-ului.

„Eu am avut ca obiectiv justiția să fie liberă. E o mare minciună că chema Băsescu, spunea pe cine să arestezi, cine să fie arestat, cine nu. E o minciună. Să caute pe cei cu arestările la Vila K2. Cine se întâlnea cu Kovesi, cu Coldea, cu Maior, cu Dîncu și cu Dragnea și făceau discuțiile despre justiție acolo. Că bănuiesc că n-o chemau pe Kovesi ca să discute despre programul Teatrului Național. Discutau despre probleme legate de activitatea DNA-ului,” a declarat Băsescu.