Potrivit reprezentanților, Ion Iliescu s-a prezentat cu febră și a fost internat.

„În cursul zilei de astăzi (31 mai 2019), președintele Ion Iliescu, a fost internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias, pentru evaluarea stării de sanatate, în contextul unui sindrom febril recent instalat”, informează reprezentanții Spitalului.

Ion Iliescu a fost operat, pe 1 aprilie, de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.

„În după amiaza zilei de 1 aprilie 2019, Ion Iliescu, fost Preşedinte al României a fost adus prin transfer de la Spitalul Elias la Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Prof. CC Iliescu Bucureşti, cu diagnosticul de pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă.

După evaluare şi pregătire preoperatorie pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale cu un rezulat final foarte bun.
În prezent domnul Ion Iliescu se află în perioda postoperatorie imediată în secţia ATI 1 a Institutului nostru, este stabil şi în afara unui pericol imediat. Orice declaraţii ulteriore se vor face cu doar cu acordul expres al pacientului”, se preciza în comunicat.