Parchetul General a anunţat oficial, vineri, decesul procurorului Ramona Daniela Bulcu, precizând că incidentul este cercetat cu celeritate. Oficialii instituţiei mai transmit că sunt alături de familia femeii, care a lăsat în urmă doi copii orfani. Din primele informații se pare că Bulcu suferea de depresie și era internată în spital în ziua tragediei.

Internată la Spitalul Militar din București, procurorul Ramona Bulcu a fugit vineri dimineață din salon. A mers la Parchetul General, acolo unde lucra, a urcat până la etajul 5 și s-a aruncat în gol. Un muncitor care lucra în apropiere a văzut-o la balcon, a urlat să coboare de acolo, dar nu i s-a răspuns.

„În cursul zilei de astăzi, 26 aprilie 2019, a încetat din viaţă colega noastră procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul. Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice”, a anuntat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul Ramona Bulcu a fost purtător de cuvânt a Parchetului General. În ultimii ani a fost însă transferată la un departament izolat, cel de arhivă. Cunoscuții, la rândul lor procurori, spun că serviciul ar fi putut fi cauza problemelor sale psihice. De altfel, procuroarea ar fi fost pe tratament, dar nu și-ar mai fi luat pastilele în ultimele zile.

Potrivit CV-ului său, Ramona Bulcu a fost purtătorul de cuvânt al Parchetului General începând din 2011 până în 2018. Anterior a fost procuror la secția civilă din cadrul Parchetului general. În 2012 și-a depus candidatura pentru postul de procuror în CSM. Procuroarea era divorțată și a lăsat orfani în Vinerea Patimilor doi copii.

Procuroarul care s-a aruncat vineri în gol de la etajul 5 al Parchetului General fugise din spital. A ajuns direct la sediul instituţiei unde şi-a luat viaţa. Femeia de 50 de ani avea doi copii şi suferea de depresie.

„Colegu meu a văzut că era cineva la balcon. A sunat la salvare şi până să vină…s-a aruncat”, a povestit un martor, potrivit România TV.

„La ora 11.33 s-a primit un apel pentru o persoană care are intenţia să se arunce de la etaj. S-au trimis echipajele de intervenţie. Primul echipaj a ajuns în 9 minute, cel de al doilea în 14 minute. La locul solicitarii a fost găsită o persoană care prezenta politraumatism prin precipitare prin cădere de la înălţime, traumatism cranian grav, leziuni incompatibile cu viaţa”, a declarat Alice Grasu, şef al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.