Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, luni, că a fost stabilit un termen până miercuri la prânz pentru ca toți miniștrii de linie să depună amendamente scrise la proiectul de lege privind pensiile de serviciu.

Grupul de lucru pentru îndeplinirea jalonului PNRR privind reforma pensiilor de serviciu a avut prima ședință săptămâna trecută, în cadrul căreia a fost stabilit un calendar pentru accelerarea depunerii cererii nr. 3 și respectarea termenului de 31 martie pentru adoptarea tacită în Senat.

Budăi a subliniat că toți miniștrii de resort trebuie să prezinte amendamente care să respecte prevederile PNRR pe baza raportului final al Băncii Mondiale și a discuțiilor cu Comisia Europeană.

Vineri au fost trimise scrisori de solicitare tuturor miniștrilor de linie, iar grupul se va reuni din nou la finalul ședinței de Guvern pentru a conveni asupra amendamentelor care vor fi înaintate coaliției pentru decizie.

Termenul limită este 31 martie

„Săptămâna trecută a avut loc prima şedinţă a grupului de lucru referitor la respectarea jalonului din PNRR cu privire la reforma pensiilor speciale. Acolo s-a decis şi un calendar al grupului de lucru, ţinând cont de faptul că noi, PSD, ne dorim urgentarea depunerii şi a Cererii numărul 3 dar şi de termenul de 31 martie, termen la care adoptarea tacită în Senat urmează să se întâmple.

A reieşit necesitatea ca toţi miniştrii de linie să vină, în scris, cu amendamentele care au reieşit atât din raportul final al Băncii Mondiale, dar şi din discuţiile cu Comisia Europeană. În acest sens, sub coordonarea domnului prim-ministru, vineri am întocmit adrese de solicitare către toţi miniştrii de linie cu termen până săptămâna aceasta, miercuri, ora 12,00, de a se depune aceste amendamente care să respecte prevederile din cadrul PNRR.

Apoi, la finalizarea şedinţei de Guvern, vom avea încă o întâlnire a grupului de lucru unde să participe şi miniştrii de linie care au în coordonare aceste legi speciale, să agreăm acele amendamente pe care ulterior să le depunem către coaliţie spre decizie”, a precizat Budăi, luni, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Marius Budăi îl va însoți pe Marcel Boloș la Comisia Europeană

Budăi a declarat că, odată ce modificările la legea pensiilor de serviciu vor fi agreate de coaliție, urmează ca Marcel Boloș, ministrul pentru Investiții și Proiecte Europene, să le aducă la Comisia Europeană. De asemenea, el s-a oferit să-l însoțească pe acesta în procesul de a merge la Comisia Europeană.

„Mă pun la dispoziţia dumnealui să îl însoţesc, să mergem la Comisia Europenă”, a spus ministrul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS).