Infopress, una dintre principalele tipografii din Romania, a investit 15 milioane de euro in achizitionarea a doua utilaje tipografice, informeaza un comunicat al companiei. Totodata, Infopress a investit intr-o hala de productie destinata celor doua masini tipografice noi.

Tipografia Infopress a inregistrat in anul 2006 o cifra de afaceri de 50,2 milioane de euro, iar pentru 2007 estimeaza o cifra de afaceri de 60 milioane de euro. Anul trecut, 77% din castigurile companiei au venit din Romania, iar 23% din exporturile catre Ungaria, Bulgaria, Serbia, Moldova si alte tari din Comunitatea Europeana.

Compania a anuntat ca investitiile pe care urmeaza sa le faca vor consta intr-o linie de capsat destinata departamentului de finisare si o noua masina tipografica de mare capacitate.

Infopress tipareste pentru unele dintre cele mai mari trusturi de presa din Romania: Ringier, Reader’s Digest, Burda si Sanoma Hearst Romania. Infopress este singura tipografie din Romania care ofera sevicii integrate si face parte din portofoliul KVOS, fond de investitii cu sediul in Islanda, alaturi de mai multe tipografii printre care Oddi, OPM si Gutenberg.

Tipografia Infopress a intrat pe piata de profil din Romania in 1990 iar in prezent are 380 de angajati. Printre clientii sai se numara nume mari de pe piata de retail din Romania: Metro Cash & Carry, Praktiker, Real Hypermarket, Selgross Cash & Carry, Bricostore, Rewe.

Sursa: Capital 26 Aprilie 2007