România devine astfel prima din afara clublui select al țărilor puternic industrializate – Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Singapore, Canada – unde Thales stabilește un astfel de centru, potrivit lui Silviu Agapi, CEO Thales România, citat de dcnews.ro. Centrul se va deschide în 2019 și va angaja sute de ingineri, care vor dezvolta soluții software pentru domenii de vârf precum aeronautică și aerospațiale, apărare, transporturi feroviare, securitate etc. Un centru similar va fi deschis și în India.

„Acum 10 ani am început să formăm o echipă de cercetare și dezvoltare software, care azi a ajuns la 300 de persoane. Acestea furnizează software de mare siguranță pentru proiecte din toată lumea care țin de semnalizare electronică pentru zona transporturilor feroviare. Având la bază această mică istorie de 10 ani în care am confirmat în grup că avem capabilitatea, calitatea pregătirii și nivelul de competență necesare, de anul viitor Thales România va fi Centru de Dezvoltare Software pentru tot grupul Thales”, a precizat Agapi.

Potrivit acestuia, angajații Thales vor livra soluții software pentru zona spațială, apărare, aeronautică, în domenii de foarte mare interes și foarte mare tehnologie. “Planul este să creștem semnificativ și ca număr de persoane, iar pentru noi este foarte important să putem forma specialiști cu aceste comptențe greu de obținut, critice, care se formează în ani de zile”, a precizat CEO Thales România.