"În 2010, industria alimentară din România a înregistrat o cifră de afaceri de 9,76 miliarde de euro, ocupând poziţia a treia pe total industrie, cu o contribuţie de 8% în PIB. De asemenea, în sector existau la nivelul anului 2010 un număr de 185.000 de angajaţi", a declarat, luni, pentru Agerpres, Melania Stoica, PR Specialist Romalimenta.
Potrivit sursei citate, ramura de procesare a cărnii deţine cea mai importantă contribuţie în sectorul industriei alimentare, cu o cifră de afaceri de 1,3 miliarde de euro, urmată de panificaţie, cu 1,1 miliarde de euro, şi de băuturile răcoritoare nealcoolice, cu un miliard de euro. De asemenea, cu o pondere de 840 de milioane de euro în total industrie alimentară se află ramura de producţie a cărnii, iar produsele lactate înregistrează o cifră de afaceri de 800 de milioane de euro.
"Promovarea pe piaţă este foarte importantă, mai ales că noi avem produse foarte bune, care din păcate nu au fost suficient promovate din cauza crizei şi a lipsei de resurse financiare. Vrem să intrăm cu produsele noastre şi pe piaţa din China şi Rusia, unde sunt condiţii destul de dure de intrare. Vom organiza în acest sens două misiuni economice, una în China, în a doua parte a anului, şi cel mai probabil una în Rusia, la finele lui 2012 sau în 2013, dar asta depinde de ceea ce vor membrii Romalimenta", a subliniat Melania Stoica.