Totuşi, analiştii avertizează că tendinţa s-ar putea modifica, dând ca exemplu raliul de pe burse după alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA. 

Pe termen scurt, investitorii se pot bucura de creşterile de pe bursă, dar ar trebui să fie atenţi şi la siguranţa investiţiilor. Ţinând cont de evoluţiile geopolitice, ar putea exista o anumită volatilitate pe pieţele financiare, a apreciat analistul Christian Magoon, de la Amplify ETFs în Chicago. 

În primele minute de la debutul tranzacţiilor de pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,10%, ajungând la 21.033,78 puncte, în timp ce indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,11%, atingând valoarea de 2.402,42 puncte, iar indicele Nasdaq s-a apreciat cu 0,39%, ajungând la valoarea record de 6.126,23 puncte. 

Acţiunile Valeant Pharmaceuticals au urcat cu peste 16% după ce compania a raportat primul profit din ultimele şase trimestre. Titlurile Endo International, Office Depot şi Marriott au urcat de asemenea după publicarea unor rezultate financiare peste aşteptări. 

"Optimismul revine pe pieţe datorită posibilei adoptări de stimulente fiscale, majorări de cheltuieli în infrastructură şi reduceri de taxe, ceea ce a sporit încrederea investitorilor şi a consumatorilor", a afirmat recent analistul Robert Pavlik, de la Boston Private Wealth în New York.

AGERPRES