Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a decis să interzică grătarele şi manelele pe străzile oraşului. Într-o notă internă, primarul şi-a informat angajaţii că:

„Se interzice folosirea pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, a grătarelelor, proţapurilor şi altor ustensile de gătit cu foc deschis, generatoare de fum şi degajatoare de mirosuri de bucătărie de intensităţi deranjante”.

În plus, „Se interzice interpretarea/difuzarea de manele pe domeniul public al Municipiului Timişoara, în aer liber, precum şi practica anunţării de dedicaţii, indiferent cine şi pentru cine le solicită”.

Nota internă a fost trimisă către Societatea “SC Pieţe SA”, Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, Biroul Organizare Evenimente şi Poliţia Locală, scrie opiniatimisoarei.ro.

“Nerespectarea celor de mai sus va conduce la sancţionarea drastică a celor vinovaţi, inclusiv a persoanelor cu funcţii de conducere în structurile implicate, care nu au luat măsurile de rigoare pentru ca nerespectarea să nu se producă”, se mai arată în mesajul semnat de primarul Nicolae Robu.

Decizia afectează şi Târgul de Crăciun din Timişoara: comercianţii care vând mâncare la căsuţe vor fi nevoiţi să vină cu grătare şi micii gata făcuţi.

Măsura luată de primarul Nicolae Robu vine după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe filmări în care pot fi auzite manele şi dedicaţii, făcute chiar şi primarului, la târgul din Piaţa Traian al Societăţii de Pieţe, condusă de fostul său consilier Ionuţ Nasleu.