Decizia prin care Laura Codruţa Kovesi devine procuror-şef al Parchetului European a fost semnată, miercuri, la Strasbourg, de către preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, şi ministrul pentru Afaceri Europene al Finlandei, Tytti Tuppurainen, țara care asigură președinția Consiliului Uniunii Europene. Aceasta era ultima etapă formală în procesul care a debutat la începutul anului.

Joi, Laura Codruţa Kovesi a fost invitata lui Moise Guran la „România în direct” de pe Europa FM. Printre subiectele abordate de jurnalist a fost şi cel al salariului pe care Kovesi îl va încasa în noua sa postură.

„Cred că o să primesc în jur de 12.000 de euro pe lună, aici. În România și la DNA și la Parchetul General, era în jur de 3.500-4.000 de euro pe lună […] Instituţia o să intre în funcțiune la anul, avem un sediu provizoriu, care a fost pus la dispoziția noastră de autoritățile luxemburgheze”, a precizat Kovesi.

Noul procuror-şef european a vorbit şi despre viitoarea sa situaţie locativă.

„Primești salariu și te descurci, îți închiriezi locuință. Eu mi-am găsit la 3.000 de euro pe lună un apartament cu două dormitoare, este cumva aproape de viitorul loc de muncă, nu e ceva deosebit, destul de modest, îmi rămân bani, nu ma plâng”, a spus Laura Codruţa Kovesi.