Gigi Becali a vorbit pentru prima dată despre perioada în care a fost închis, oferind detalii inedite despre apropierea sa de Dumnezeu, informează jurnaliștii de la spynews.ro.

„Cel mai aproape am fost de Hristos în temniţă, când eram închis şi eram numai cu El. Eu ceream tot timpul: Doamne, scapă-mă! Hai, scapă-mă acum că m-am făcut bun. Că eu ştiam că m-a dus să mă mântuiască cu forţa. Şi într-o zi am citit Prohodul Maicii Domnului, nici nu ştiam pe vremea aia că există Prohodul Maicii Domnului, spre ruşinea mea. Şi am cântat la 2 noaptea, m-am sculat şi am cântat Prohodul Maicii Domnului singur. Şi atunci am zis: Doamne, îţi mulţumesc că nu m-ai eliberat până acum, că dacă mă eliberai, nu mai cântam Prohodul în noaptea asta, acum. Am luat o icoană, m-am pus în genunchi în temniţă şi am zis: Doamne, îţi mulţumesc, în lacrimi, că m-ai adus aici ca să mă mântuieşti cu forţa pentru că mă iubeşti. Deci eu am primit cu dragoste puşcăria”, povesteşte latifundiarul.

Gigi Becali admite că acum nu mai poate trăi fără biserică şi spune că se gândeşte chiar să se călugărească.

„M-a facut Dumnezeu cel mai puternic roman, ca sunt cel mai puternic! Dar puterea mea vreau sa o dau lui Hristos, nu vreau sa dau puterea mea lui Satana. Am păcătuit, dar am şters păcatul. Toată puterea pe care mi-a dat-o Dumnezeu m-a făcut lacom de Hristos şi am pus-o toată în slujba Lui. Sunt foarte curios de cea mai mare taină a lumii, care este taina sfintei preoţii. Mă gândesc cum e să îl ai pe Hristos în mâinile tale. Câteodată mă transpun…cum ar fi? Şi m.am gândit că m-aş face preot să săvârşesc numai o singură dată Sfânta Liturghie şi după aia să mă las. Eu cred despre mine că dacă eu săvârşesc o dată Sfânta Taină, eu acolo cad jos. Eu cad jos, leşin acolo. N-aş putea. După aia…spre sfârşitul vieţii, se zice ca dacă vrei să primeşti tot, să dai tot. Adică, călugăria. Pe la 75,80 de ani, când rânduieşte Dumnezeu, dacă vrea, cum o vrea”, mărturiseşte Gigi Becali.

Între timp însă, Gigi Becali se preocupă de mama sa, de soţie dar şi de fiicele sale. El a vorbir despre momentul care tocmai se apropie: nunta Teodorei.

„Dintotdeauna am vrut să am gineri frumoşi, ca să facă nepoţi frumoşi. Şi Teodora s-a măritat cu un băiat frumos şi înalt. I-am cunoscut familia, pentru că am vrut să văd din ce familie e. Şi tare m-am bucurat că e de familie foarte bună. S-a dus şi s-a spovedit cu Teodora la acelaşi duhovnic şi asta m-a bucurat şi mai tare. Acum, dacă el o să fie om curat, drept şi în adevăr, o să fie ca şi băiatul meu. Dacă nu, îmi fac datoria de socru, dau fetelor ce trebuie şi îmi văd de viaţa mea”, declară mândru afaceristul.