Succesul nu este în niciun caz garantat, dar pentru cei norocoşi, decizia de a spune „demisionez“ a fost răsplătită cu vârf şi îndesat.
Vedeţi mai jos o listă cu persoane care au renunţat la slujbele lor şi au început să facă milioane, fie că şi-au creat propria avere sau venituri pentru companiile lor.
5. Rod Johnstone, J/Boats
Rod Johnstone avea 38 de ani şi era agent de vânzări pentru o publicaţie de ambarcaţiuni când s-a decis să îşi proiecteze barca visurilor sale – una de care familia sa să se poate bucura, dar care să fie totuşi destul de rapidă pentru curse. Un an şi jumătate mai târziu, corabia a fost finalizată, şi a început să participe la concursuri. Încântat de succesul său, Johnstone a renunţat la job pentru a se concetra pe cariera care tocmai i se deschisese în faţă. Asta era în 1977. De atunci, J/Boats a construit peste 13.000 de ambarcaţiuni, de la bărci mici până la yahturi, care i-au adus venituri de milioane de dolari.

4. Andy Schamisso, Inko`s White Tea

În 2002, Andy Schamisso lucra în relaţii publice, dar nu era mulţumit. Într-o zi, când soţia sa nu găsea ceai alb, pe care îl folosea în prepararea ceaiului cu gheaţă, Schamisso şi-a găsit chemarea. În timp ce căuta să cumpere ceai alb pe internet a descoperit beneficiile naturiste ale acestuia şi a decis să ducă reţeta soţiei sale şi altor oameni. Astfel, după 13 ani în relaţii publice, Schamisso a demisionat şi a început Inko`s White Tea, denumit după câinele său. După ce a strâns destui bani pentru a produce 6.000 de cutii cu ceai, Schamisso a bătut străzile New York-ului pentru a-şi vinde produsul. Ulterior, a livrat ceaiul unor magazine specializate. În decurs de un an, comenzile au trecut de la cutii la camioane. În prezent, există 14 sortimente de Inko`s White Tea pe piaţă. În ultimii ani, compania a avut vânzări anuale de 3 milioane de dolari.

3. Kim şi Beaver Raymond, Marshmallow Fun Company

Kim şi Beaver Raymond au spus „demisionez“ după ce o jucărie lucrată manual, pe care o visau pentru fiul lor, s-a transformat într-o mare lovitură. Soţii Raymond lucrau în industria modei în 2002 când au făcut „aruncătoare“ de bezele din ţevi PVC pentru ziua de naştere a fiului lor. Uimiţi de succesul bătăii cu mâncare la care luaseră parte, cuplul şi câţiva prieteni s-au gândit cum să construiască şi să pună pe piaţă o nouă jucărie… şi aşa s-a născut Marshmallow Fun Company. În 2010, firma a vândut jucării în valoare de peste 7 mil. dolari.
2. Rocky Patel, Rocky Patel Cigars
Rocky Patel era un avocat pentru industria filmului, în Hollywood, când a făcut o pasiune pentru trabucuri. Când i s-a oferit oportunitatea de a-şi produce propriul brand de trabucuri, Patel s-a decis să îşi transforme pasiunea în carieră. Astfel, şi-a părăsit biroul de avocatură şi a început să producă trabucuri în 1996. După un început mai greoi, Patel s-a decis să îşi mute afacerea în Florida, unde majoritatea producătorilor americani erau prezenţi. Rocky Patel Cigars produce acum 20 de milioane de trabucuri anual şi are vânzări ce au depăşit 40 mil. dolari în 2011.

1. Paul English, Kayak

Paul English lucra la compania de investiţii Greylock în 2004 când Steve Hafner, fondatorul siteului Orbitz, a împărţit cu el ideea sa pentru o agenţie de voiaj diferită. După o întâlnire de o oră şi câteva pahare, English şi Hafner au fondat Kayak, un motor de căutare online pentru pachete turistice. English a renunţat la Greylock şi a început să lucreze ca Chief Technology Officer (CTO) pentru noul site. Compania, care a depus documentaţia pentru o ofertă publică iniţială (IPO) în 2010 – dar încă nu a fost listată, a generat venituri de 170,6 mil. dolari pentru primele nouă luni încheiate în 30 septembrie 2011.

SURSA: CNBC