Compania de Drumuri a respins singura ofertă primită pentru realizarea unei bretele de legătură, la Holdea, județul Hunedoara, între autostrada A1 și DN 68A. Paradoxal este faptul că oferta respinsă a fost înaintată de firma spaniolă COMSA cea care a realizat lotul 3 al sectorului Lugoj Deva la care urma să se lege breteaua de legătură.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anulat licitația pentru lucrările suplimentare din nodul rutier de la Holdea, parte din lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, potrivit unei postări de a Asociației Pro Infrastructura. ”Se pare că singurul participant (actualul constructor al acestui tronson, Comsa), în mod inexplicabil, nu a reușit să transmită toate documentele ofertei pe platforma electronică de licitație (SICAP). Această eroare duce la o nouă amânare de cel puțin o lună de zile pentru finalizarea descărcării Holdea și deschiderea circulației pe cei 21 de km între Holdea și Ilia”, spune asociația in cauză.

Rolul bretelei, cu o valoare estimată de nu mai puțin 24,38 milioane lei (adică 5,24 milioane euro) este tocmai acela de a permite accesul pe lotul 3 de autostradă (Holdea – Ilia) în condițiile în care accesul nu se poate face dinspre lotul 2, spre Lugoj, neterminat. ”Solicităm CNAIR să relanseze în următoarele zile această licitație (practic trebuie trimisă pe SICAP documentația inițială) și sperăm că de această dată se vor depune oferte admisibile”, spune asociația, citată de digi24.ro. Lotul 3 din Lugoj Deva se găsește într-un stadiul fizic de 80% și ar urma să fie deschis traficului până la finele acestui an.