Dacă vremea rămâne prietenoasă şi vor putea fi terminaţi cei aproximativ 60 de kilometri care sunt în lucru şi acum, vom avea 100 de kilometri de autostradă în acest an, conform tvr.ro.

Ultimii 3,3 kilometri ai autostrăzii București-Ploiești sunt aproape gata. Mai trebuie trasate marcaje pe asfalt, iar pe pod se montează încă parapete și rosturi de dilatare. Odată cu Autostrada urbană va fi deschis circulației și nodul rutier de la Moara Vlăsiei. Rămâne nerezolvată, însă, problema intrării în București: lucrările de lărgire a şoselei Fabrica de Glucoză abia au început. Până la sfârșitul anului, ar mai trebui recepționați încă 15 de km din Autostrada Transilvania, între Ungheni și Iernut. Dar și loturile trei și patru ale autostrăzii Lugoj-Deva, 45 de kilometri între Şoimuş și Coşeviţa.

Anul acesta au fost deschiși circulației 30 de km din Autostrada Sebeș – Turda şi o porţiune de aproape zece kilometri din Autostrada Transilvania, între Gilău și Nădășelu. Pentru moment, bilanțul lucrărilor recepționate este cu puțin peste 40 de kilometri.

detalii pe tvr.ro