Cei care obişnuiesc să bea bere Grolsch trebuie să ştie că această marcă există încă din anul 1615. Atunci Willem Neerfelt a înfiinţat compania în oraşul Groll din Olanda. După moartea acestuia compania a fost preluată de ginerele acestuia, Peter Cuyper. Timp de 200 de ani Grolsch a fost controlată de aceeaşi familie până când a fost preluată de o alta şi apoi a devenit parte a unei corporaţii multinaţionale.

Beretta, producătorul de arme din prezent, există încă din anul 1526, însă pe atunci fabrica archebuze. Bartolomeo Beretta este cel care a pus bazele companiei în secolul al XVI-lea, iar aceasta a fost şi este o afacere care a rămas în familie. Berreta este controlată în prezent de Ugo Gussalli Beretta şi cei doi fii ai săi Pietro şi Franco. Berretta produce 1.500 de arme pe zi pe care le comercializează în peste 100 de ţări.

Sotheby’s esta a patra cea mai veche casă de licitaţii din lume care încă funcţionează. Istoria sa începe în anul 1744, atunci când englezul Samuel Baker a ţinut prima licitaţie la care a vândut 457 de cărţi care aparţineau lui sir John Stanley. Cele mai vechi case de licitaţii din lume sunt Stockholms Auktionsverk, înfiinţată în 1674, Göteborgs Auktionsverk, înfiintata în 1681 şi Uppsala Auktionskammare, înfiinţată în 1731, toate din Suedia.
 
Alte companii vechi care funcţionează şi azi sunt Twinings, firma care a lansat tradiţia ceaiului în Anglia în 1706, Haig, cea mai veche distilerie de whisky scoţian (1627),The London Gazette, cea mai veche publicaţie de anunţuri guvernamentale care datează din 1665.

Cele mai vechi companii din lume sunt:

1.    Keiunkan, companie japoneză înfiinţată în 705. Domeniu de activitate: hotel
2.    Hoshi, companie japoneză înfiinţată în 717. Domeniu de activitate: hotel
3.    Koman, companie japoneză înfiinţată în 717.  Domeniu de activitate: hotel
4.    Genda Shigyo, companie japoneză înfiinţată în 771. Domeniu de activitate: pungi de hârtie
5.    St. Peter, companie austriacă înfiinţată în 803. Domeniu de activitate: restaurant
6.    Tanaka-Iga, companie japoneză înfiinţată în 885. Domeniu de activitate: comerţ cu obiecte religioase
7.    Royal Mint, companie britanică înfiinţată în 886. Domeniu de activitate: producţie monede
8.    Nakamura Shaji, companie japoneză înfiinţată în 970. Domeniu de activitate: construcţii.
9.    Goulaine, companie franceză înfiinţată în anul 1.000. Domeniu de activitate: producător de vin
10.    Marinelli, companie italiană înfiinţată în anul 1.000. Domeniu de activitate: topitorie, turnătorie.