Grupul american Coca-Cola va elimina 1.800 de locuri de muncă la nivel mondial, potrivit AFP, care citează reprezentanți ai companiei. Aceste restructurări vor afecta circa un procent din numărul total al angajaților grupului, care la sfârșitul lui 2013 erau de 130.000 de angajaţi şi vor viza atât sediul central de la Atlanta (SUA), cât şi operaţiunile internaţionale.

”Am decis să ne restructurăm modelul operaţional pentru a simplifica structura în ideea de a accelera creşterea activităţilor noastre mondiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Coca-Cola, Ann Moore, potrivit aceleiași surse.

Este cea mai importantă restructurare de personal începută de Coca-Cola după anul 2000, când a eliminat peste 5.000 de locuri de muncă.

Din cauza scăderii vânzărilor de băuturi carbogazoase, Coca-Cola și-a revizuit estimările privind creşterea profitului anual până la 4-5% de la 6-8% anterior.

Totodată, Coca-Cola a anunţat în luna octombrie un plan de economii în valoare de trei miliarde de dolari pe an până în 2019.