În anii trecuţi, Egiptul ca destinaţie de vacanţă era mai puţin solicitat, din cauza incidentelor interne, însă acum agenţiile de turism au inclus ţara în cataloagele cu oferte, fiind din ce în ce mai căutat.

„Începând de duminică, 3 februarie, începem din nou zborurile către Egipt. Către stațiunea Hurghada vom opera cu o aeronavă de 177 locuri, iar către Sharm el Sheikh de 174 locuri. Gradul de umplere al primului zbor este de 100%, influențat de faptul că elevii intră în vacanță, iar foarte mulți părinți și-au programat un concediu în această perioadă pentru a petrece mai mult timp cu copiii lor. După acest prim zbor, respectiv începând cu 10 februarie, către Egipt călătoresc mai ales cupluri care caută alternative ieftine la o vacanță într-o destinație însorită, cum ar fi Thailanda”, potrivit datelor transmise Capital de reprezentanţii Christian Tour.

În ceea ce privește tarifele, în stațiunea Hurghada, preţul mediu este de 420 euro/persoană fără taxe – tariful pentru un hotel de cinci stele cu all inclusive, dar tarifele pornesc de la 344 euro de persoană fără taxe, la trei stele, all inclusive. În ceea ce privește vacanțele în Sharm el Sheikh, tarifele pornesc de la 440 euro (la hotel de 4 stele cu All Inclusive), iar un preţ mediu de 5 stele cu all inclusive ar fi 482 euro / persoană fără taxe, arată datele companiei.

„Avantajele programării unei vacanțe în Egipt în perioada aceasta: tarifele sunt mai mici, temperaturile foarte plăcute pentru toate categoriile de vârstă, pot merge şi vârstnicii, şi copiii mici. În februarie sunt în medie 25 grade, iar în martie aproximativ 30 grade. Prin urmare, pot merge în excursii opţionale fără probleme, nu o să resimtă căldura la fel de tare ca cei care merg în mijlocul verii. În plus, Egiptul este alternativa ieftină la destinaţiile scumpe unde merg iarna turiştii (Dubai, Thailanda, Cuba, etc)”, mai arată datele companiei.

În ceea ce privește charterele operate de Christian Tour către Egipt de-a lungul întregului sezon, către Sharm-el-Sheikh va fi un singur zbor pe săptămână din Bucureşti, iar către Hurghada, vor avea un charter pe săptămână din Bucureşti, iar din luna mai va începe şi operarea charterelor din ţară: Cluj-Hurghada (din 19 mai), Timişoara-Hurghada (din 23 mai), Iaşi-Hurghada (din 24 mai), Oradea-Hurghada (din 6 iunie).

Christian Tour este unul din cei mai mari touroperatori din România, fiind condusă de Cristian Pandel. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent și peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de aproximativ 85 de milioane de euro. La finalul anului 2018 compania a încheiat o poliță de asigurare în valoare de 3 milioane de euro pentru protejarea clienților săi, ceea ce reprezintă o asigurare-record în domeniul turismului.