Este o zi decisivă la PNL. Liberalii vor trebui să vadă ce vor face cu organizația PNL București după ce Cristian Bușoi și-a depus demisia de la conducerea organizației, alături de patru președinți de organizații de sector.

Rareș Bogdan a fost numele cel mai vehiculat pentru funcția de șef al uneia care a fost odată considerată printre cele mai puternice organizații ale PNL din țară. Acesta nu se lasă însă cu una cu două și pune condiții clare pentru a se prelua șefia filialei.

El a susținut că dacă ce cere se va accepta, atunci probabil voi lua această decizie. Rareș Bogdan a susținut că nu este convins că cerințele sale vor fi conveni în totalitate, mai ales că este vorba despre opoziție totală la PSD. „PSD guvernează prost capitala, deci nu voi accepta niciun fel de înțelegere de niciun fel. Nu voi vota nicio inițiativă a primarilor PSD. Dacă ei sunt pregătiți să intre în opoziție radicală cu PSD, atunci for accepta condiția. Dacă vor accepta și cererile mele care sunt nu sunt de negociat, adică cei șase președinți de sectoare vor fi aleși de mine, nu de altcineva și vor fi validați”, a declarat Rareș Bogdan, înaintea ședinței BEX al PNL care are loc luni la Parlament.

O altă condiție a acestuia este crearea propriei echipe. El vrea să vină cu propriul secretar general.

„Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clară, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a adăugat Bogdan.