Președintele PNL, Ludovic Orban, face tot ce-i stă în putere să elimine din lista de doritori pentru o funcție de europarlamentar pe cei care nu îi sunt pe plac. Unul dintre principalii vizați de acest război care să dă la vârful PNL este Crin Antonescu. Concret, potrivit informațiilor din presă, Orbanu nu l-ar dori pe fostul președinte liberal pe listele pentru PE. Marea temere a actualului lider liberal este că, o dată reintrat în viața politică, Crin Antonescu ar putea înseamna o amenințare reală pentru el, în partid.

Duminică, președintele PNL i-a chemat pe liderii partidului, în Modrogran, pentru a le prezenta datele unui sondaj de opinie efectuat la comanda partidului. În sondaj au fost măsurați și potențialii candidați la alegerile europarlamentare. Potrivit datelor prezentate de stiripesurse, PNL este la 27%, în timp ce PSD este la 30,3%. Pe locul 3 este ALDE, cu 11,5%, iar pe locul 4 este USR, cu 10,2. Pe locul 5 este Pro România cu 5,5%, UDMR are 5,1%, în timp ce noul partid al lui Dacian Ciolos, PLUS, are 5%. Pe ultimul loc regăsim PMP-ul lui Traian Băsescu cu 4,2%. De asemenea, 1,5% dintre votanți nu știu pe cine vor alege. Potrivit acelorași informații, Ludovic Orban și Klaus Iohannis l-ar vrea tras pe linie moartă pe Crin Antonescu, dar se pare că acesta a obținut un scor spectaculos în sondaje. Antonescu are un scor de 33%, mult peste scorul PNL, cel care în acest sondaj este dat la 27%. O altă mare surpriză este Vasile Blaga, cel care ar avea 14%, iar Alina Gorghiu are 27%. Restul candidaților, în frunte cu Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Cristian Bușoi, Marian Petrache sau Siefgried Mureșan au un scor cuprins între 3 și 5 procente. Scorul este unul foarte mic, raportat la potențialul partidului. Scorurile lui Vasile Blaga și Crin Antonescu dau peste cap toate socotelile lui Ludovic Orban care nu i-ar vrea pe cei doi pe listele pentru PE.

UPDATE

În replică, PNL a reacționat și a spus că informațiile citate din stiripesurse, referitoare la sondajul de opinie realizat la comanda PNL sunt complet false, nu au niciun corespondent în realitate și nici nu au făcut obiectul discuțiilor informale ale liderilor PNL. “Astfel de informații sunt date publicității cu scopul vădit de a dezinforma și manipula opinia publică”, au susținut liberalii.