Pe 21 mai începe programul „Litoralul pentru toți”. 54 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoralul românesc participă la program  cu aproximativ 4.000 de locuri de cazare. Tarifele pornesc de la 40 de lei pe noapte, conform federației patronatelor din turism.

Programul se desfășoară în perioada 21 mai – 20 iunie 2021.

Tarifele prin programul „Litoralul pentru toți” sunt cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon. Tariful pentru o noapte de cazare începe de la 40 de lei. Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi achiziționat la un hotel de 3 stele din stațiunea Neptun si costă 80 lei/noapte pentru două persoane.

La polul opus, se află stațiunea Mamaia, unde la un hotel de 4 stele două persoane vor plăti pentru un sejur de minim cinci nopți, care include cazare cu servicii de masa ultra all-inclusive, 520 lei/ noapte.

Turiștii care vor să se cazeze în stațiunea Eforie Nord beneficiază de tarife pornind de la 85 lei/noapte pentru două persoane, pachete de minim patru nopți.

Programul „Litoralul pentru toți” se află la ediția cu numărul 38. La fel ca în anii trecuți, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță de către cei care nu le-au consumat încă.

Prețurile sunt mai mari în nordul litoralului

În staţiunile din nordul litoralului, preţurile la cazare sunt mai mari cu 15 până la 20%, însă ofertele sunt în continuare de extrasezon. Tarifele sunt acum cel puţin la jumătate faţă de cele din vârful sezonului.

“În stațiunea Mamaia, de exemplu, avem un tarif de 500 lei pentru cinci nopți de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pentru 2 persoane.

Avem și astfel de solicitări (pentru mai multe nopţi – n.red.). Li se oferă discount pentru long-stay”, spune Ştefan Necula, directorul unei agenţii de turism.

Ofertele vor dura mai mult timp în acest an, spun hotelierii, pentru că anul şcolar se va termina mai târziu în 2021.

“Cu toții am făcut oferte speciale. Pentru primele două săptămâni din iunie avem 120 lei pe cameră. Cei care nu sunt dependeti direct de programul copiilor, de școala copiilor și care lucrează în continuare online, aleg să vină aici, în primul rând pentru că în iunie pot oricând să fure soare și plajă.

Mulți au zis că abia așteptă să poată să vină să lucrez ede pe terasă sau de pe plajă. Așa că pentru ei clar este o soluție”, declară Anca Nedea, director de hotel.

Regulile pe care românii le vor respecta la mare

Guvernul discută și despre redeschiderea piscinelor, dar și despre regulile pe care românii trebuie să le respecte pe litoral.

Accesul la piscină ar putea fi permis în funcție de numărul persoanelor și spațiul disponibil, dar și ținând cont de persoanele vaccinate, persoanele care au trecut prin boală sau cele testate.

„Legat de plaje, distanţarea va rămâne, ea a fost deja reglementată încă din sezonul trecut. Distanţarea între cearşafuri şi şezlonguri pe plajă se va păstra, dar sunt destul de convins că se va renunţa la obligativitatea purtării măştii pe plaje sau pe traseele montane. Există şi propuneri pentru redeschiderea piscinelor, inclusiv cele interioare.

Sunt mai multe variante şi urmează să vedem care va fi decizia finală. Printre posibilele condiţii pentru redeschiderea piscinelor există variante bazate pe numărul de persoane pe suprafaţă sau acces doar pentru cei care sunt vaccinaţi, testaţi sau imunizaţi, dar aceste lucruri vor depinde foarte mult de propunerile care vor veni în perioada următoare”, a declarat Paul Ene, secretar de stat în Ministerul Economiei, săptămâna trecută.