Comisia Europeană a anunțat aprobarea finanțării primei faze a proiectului pentru îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători pe linia de metrou 2 Berceni –Pipera și fazarea lucrărilor de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova. “Ca urmare a deciziei de astăzi a Comisiei Europene, în cazul proiectului ce vizează modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera, lucrările cu finanțare europeană se vor derula în două etape. În prima fază, cheltuielile eligibile pentru achiziționarea a 24 de noi rame de metrou, precum și a echipamentelor de siguranță la bord, se vor rambursa din fondurile alocate în perioada de programare 2007 – 2013. Valoarea cheltuielilor eligibile prevăzute pentru prima etapă a proiectului se ridică la 112,3 milioane de euro, din care cofinanțarea europeană, prin Fondul de Coeziune, este de 95,5 milioane de euro.
Faza a II-a a proiectului va fi implementată în perioada de programare 2014 – 2020 și presupune modernizarea a 18 km de linie dublă de metrou, reabilitarea sistemelor electromecanice pentru tuneluri și realizarea unui nou acces la stația Tineretului”, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene

Referitor la proiectul privind reabilitarea DN6 Alexandria – Craiova, opficialii CE au au aprobat fazarea finanțării, ceea va permite finalizarea lucrărilor prin asigurarea cofinanțării primei etape din fondurile disponibile pentru 2007-2013, în timp ce faza a II-a va fi cofinanțată în perioada 2014-2020. Proiectul prevede reabilitarea, în total, a 127 de kilometri de drum național. 75% din lucrări urmează să fie realizate în prima fază, cofinanțarea europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro.