Analistul Mike Mayo susține că băncile americane vor tăia 200.000 de locuri de muncă, adică 10% din angajați, în următorul deceniu, porivit Financial Times. Astfel, băncile vor încerca să îmbunătățească productivitatea și eficiența, pe fondul creșterii concurenței din partea instituțiilor financiare fintech și nebancare.

Sute de mii de oameni pe drumuri

Mayo spune că locurile de muncă plătite cu cele mai mici salarii sunt cele mai expuse riscului, pe măsură ce băncile se adaptează noilor realități, în urma pandemiei.

El a adăugat că reducerile locurilor de muncă ar fi necesare, deoarece companiile de tehnologie și creditorii nebancari au câștigat in ultimii ani din ce în ce mai mult cote de piață în activitatea de plăți și împrumuturi.

„Dacă ar fi să dau sfaturi copiilor mei, aș spune, probabil, că nu vor să intre în industria financiară”, a declarat Mayo. El a menționat că tehnologia și rolurile orientate către clienți sunt probabil singurele domenii care vor crește.

Băncile trebuie să devină mai productive pentru a rămâne relevante. Și asta înseamnă mai multe computere și mai puțini oameni”, a subliniat el.