UPDATE

Incendiul de la Timișoara a fost stins în jurul orei 5.00. Pompierii s-au luptat câteva ore cu flăcările uriașe. Din pîcate, fabrica a ars în totalitate. Aproximativ 10.000 de metri pătraţi au fost afectați. Se va face o evaluare a pagubelor și se va demara o anchetă ce va stabili de la ce a pornit focul.

Știre inițială

Mai multe autospeciale au ajuns la fața locului pentru a stinge focul. Acesta s-a extins pe o suprafata de 10.000 de metri patrati.

În fabrică se află lacuri și vopseluri, echipamente frigo si utilaje. Potrivit autorităților, focul a izbucnit in partea din spate a unei hale si s-a propagat cu repeziciune din cauza materialelor usor inflamabile.

Au cerut ajutor din alte județe

Mai multe autospeciale de la Arad si Faget, Caras Severin, Alba Iulia si Hunedoara au venit în ajutor pentru a stinge flăcările.

Se pare că incendiul este unul de proporții.

„Pentru optimizarea misiunii de raspuns, ISU Timis a suplimentat echipajele operative cu pompierii aflati in turele libere. Pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta pe o suprafața de aproximativ 10.000 mp, 37 de salvatori intervin cu 12 autospeciale de stingere și o ambulanta SMURD. In sprijinul pompierilor timișeni au fost dislocate forte și mijloace de intervenție de la ISU Arad și ISU Caras-Severin. Din informațiile primite, nu ar fi persoane surprinse„, transmit reprezentantii ISU Timis.

Pompierii au scos in afara zonei afectate rezervoare cu substante chimice ori gaze extrem de periculoase, ciclopentan, izobutan, propan si gpl.