Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ a transmis, sâmbătă, că trei anexe şi o chilie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei, din localitatea Mitocu Bălan, au ars într-un incendiu izbucnit de la o lumânare lăsată nesupravegheată.

Incendiu la o Mânăstire din România

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la trei anexe gospodăreşti şi o chilie ce aparţin Mănăstirii Sihăstria Putnei, cu posibilitatea propagării şi la locuinţă şi alte anexe.

Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Au ars chilia din lemn cu bunurile din interior, trei anexe gospodăreşti, 100 metri cubi de lemn de foc şi 10 metri cubi de căpriori lemn”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Forțele de intervenție s-au luptat timp de aproximatov 7 ore pentru a stinge focul.

UPDATE: Incendiu la un hotel-restaurant din județul Brașov

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la un hotel-restaurant din localitatea Mândra, județul Brașov. Pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor, iar persoanele aflate în interior s-au evacuat.

Angajații ISU Brașov intervin pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unui hotel-restaurant în localitatea Mândra.

Pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere, o autoscară, o autocisternă cu apă și un echipaj SMURD, iar ulterior forțele au fost suplimentate cu încă o autospecială de stingere și două autoscisterne cu apă.

Incendiul se manifestă la acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați.

Persoanele care se aflau în interior s-au autoevacuat.

Pompierii intervin pentru localizarea incendiului.

România s-a confruntat cu mai multe incendii

Pe 29 mai, pompierii din București au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la produs la mansarda unei clădiri P+1+M în Calea Dorobanti.

Potrivit informațiilor transmise de pompieri, au fost alertate 11 autospeciale de stingere, iar personalul celor două clădiri a fost evacuat.

„Având în vedere intervenţia pompierilor la un incendiu situat pe Calea Dorobanţi, Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite zona, să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri şi să circule cu prudenţă”, a transmis Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

Amintim că a avut loc un alt incendiu la începutul lunii. Potrivit unui mesaj Ro-Alert, un incendiu puternic cu degajări mari de fum a izbucnit în ziua de 2 mai la un depozit de materiale reciclate din plastic în localitatea Uzunu, județul Giurgiu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) din Giurgiu a subliniat că cetățenii din comunele Călugăreni, Stoenești și Schitu au fost vizați în mod direct de mesajul Ro-Alert.

Potrivit informațiilor transmise de pompieri la momentul respectiv, acoperișul halei și interiorul a fost în flăcări. Totodată, a fost afectată o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați. Au fost observate și degajări mari de fum.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni și Detașamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă.