Incendiile au distrus Grecia! Un fost fotbalist român spune tot: Este îngrozitor. Oamenii au rămas fără case

Fostul fotbalist Cosmin Bărcăuan a vorbit despre incendiile din Grecia. Acesta s-a mutat pe teritoriul elen în 2006, după ce a jucat pentru OFI Creta și PAOK Salonic.

În prezent, el locuiește în zona Salonicuui, la 500 de kilometri distanță de incendiul devastator. El spune că nu mai are putere să privească la noile informații despre ceea ce se petrece în insula Evia.

„Noi, în zona Salonicului, n-am avut probleme cu incendiile, dar este terifiant când deschidem televizorul sau ce aud la radio. E nebunie maximă, am văzut că și românii au trimis pompieri în Grecia, un gest lăudabil. E îngrozitor, nu te pui cu Doamne-Doamne, nu ai ce să faci.”, spune acesta.

Oamenii au rămas fără case

Fostul fotbalist a mai declarat pentru libertatea.ro că acolo unde locuiește el, în nord, totul este în regulă, dar că oamenii din sud au foarte multe de suferit din cauza incendiilor.

”Aici, la noi, sus, în nord, e în regulă, doar ne luptăm cu căldura și cu grijile. Dar acolo, jos, au rămas oamenii fără case. Nu mai dau drumul la televizor, nu mai ascult radio. Îmi mut atenția pe familie”, a spus fostul jucător.

Grecia, uimită de intervenția pompierilor români în incendiile din țara lor

Un site din Grecia explică într-un articol modul de operare al pompierilor români mobilizați să stingă incendiile din insula Evia, după ce au plecat încă de vineri din România în întâmpinarea luptei cu flăcările. Redactorii publicației fimes.gr spun că ceea ce-au făcut pompierii români imediat ce au ajuns la locul intervenției din insula grecească Evia i-a determinat pe localnici să-i privească precum niște extratereștri.

„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.

Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.”

sursa foto: skynews.com