Culiţă Tărâţă a avut întârzieri chiar şi la plata redevenţei de 5 milioane de euro pe an, care înseamnă jumătate din subvenţia primită de la stat – 10 milioane de euro pe an.

De anul trecut, concesiunea IMB nu-i mai aparţine formal lui Culiţă Tărâţă ci lui Constantin Duluţe, despre care Evenimentul zilei sugerează că ar fi un interpus al lui Tărâţă. Totuşi, redacţia AgroIntel a decis să nu treacă valoarea afacerii cu statul în dreptul nici unuia dintre cei doi. Un astfel de contract, atribuit pe considerente politice, poate fi reziliat oricând cu acelaşi tip de argumente, lăsându-l pe titular fără presupusa avere. Cu ce a rămas? Culiţă Tărâţă se califică în TOP 50 cu afacerile aflate în proprietatea sa – pe locul 18, cu o avere estimată la 40-45 milioane de euro.

Fondatorul TCE 3 Brazi Piatra-Neamţ holding conus acum de cei trei copii ai lui Culiţă Tărâţă, devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, exploatează circa 10.000 ha de teren agricol în această parte a ţării. De asemenea, holdingul dispune de mai multe ferme de animale cu efective de circa 2.500 de bovine, 10.000 de oi şi 20.000 de porci. Nu sunt singurele afaceri ale familiei Tărâţă, care este prezentă şi în sectorul de prelucrare a lemnului şi în turism. Culiţă Tărâţă deţine şi un hotel de patru stele în staţiunea Durău, în urma unei investiţii de 4 milioane de euro

În 2011, TCE 3 Brazi, a avut o cifră de afaceri de aproximativ 95 milioane de euro, în creştere faţă de 2010, în timp ce profitul a fost de 14 milioane de euro, iar valoarea activelor circulante, a utilajelor agricole a atins 60 milioane de euro.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.