Un nou incendiu a avut loc în România. El s-a produs în Sibiu, la o fabrică. Totul a pornit de la sistemul electric de ventilare al cabinei de uscare dintr-o fabrică de producție componente electrice, situat în municipiul Sibiu, str. Barcelorna. Tragicul eveniment s-a produs aseară.

ISU Sibiu a fost sesizat că un incendiu s-a produs în partea superioară a unei cabine/cuptor vopsire aparținând unui operator economic situat în zona industrială a municipiului Sibiu. La fața locului s-au mobilizat de urgență 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD.

Până la sosirea echipajelor de pompieri, 80 de angajați s-au autoevacuat în locurile de siguranță special amenajate din afara fabricii.

Forțele sosite la fața locului au efectuat recunoașterea zonei, identificarea și lichidarea incendiului. Incendiul a fost lichidat prompt, fără victime.

Care a fost cauza incendiului

Cel mai probabil, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată efectul termic a unui scurtcircuit electric produs la sistemul de ventilație a cabinei de uscare.

În urmă cu câteva zile, un incendiu a izbucnit vineri la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni. Potrivit ultimelor date oferite de autorități, 7 persoane au fost transportate la spital, dintre care 6 au arsuri. Dintre acestea, cinci au necesitat intubare.

Focul s-a pornit la un utilaj într-o hală de reciclare, din oraşul Popeşti Leordeni, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov. După ce pompierii au intervenit, focul a fost stins. Patru persoane care acuzau probleme respiratorii au fost evaluate la fața locului și au refuzat transportul la spital, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

„După ce pacienții sunt stabilizați și evaluați la Unitatea Funcțională de Arși Floreasca și la Unitatea Funcțională Bagdasar-Arseni, specialiștii vor decide abordarea terapeutică și, în funcție de situația pacienților, aplică prevederile OMS 2063/2020 (întrunesc comisia în vederea transferului în centre de arși). În acest moment, prioritatea echipelor medicale o reprezintă stabilizarea și evaluarea pacienților în vederea stabilirii conduitei terapeutice și a oportunității transferului”, precizează MS în comunicat.