Este vorba despre Dorinel Umbrărescu, un constructor român care a început să scoată bani din buzunarul propriu pentru construcția unei autostrăzi.

Dorinel Umbrărescu lucrează la construcția autostrăzii Lugoj-Deva care are deja o pierdere de 20 de milioane de euro. Chiar dacă este greu de crezut, constructorul român a început să aducă bani de acasă pentru finalizarea proiectului.

Firmele lui Umbrărescu si-au luat angajamentul să construiască autostrada cu 40% din preţul estimat de Compania de Drumuri la licitaţie.

„Umbrărescu este kamikaze. Lucrează în pierdere pe Autostrada Lugoj – Deva. Până acum a avut pierderi de 20 de milioane de euro”, au spus sursele economica.net.

Constructorul român a ajuns să lucreze în pierdere pentru această autostradă și s-a văzut nevoit să aducă bani de acasă. În timpul lucrărilor au apărut probleme pe șantier neprevăzute care au avut nevoie de o soluție de rezolvare destul de scumpă.

„Asocierea Tehnostrade – Spedition UMB a avut cea mai bună ofertă în cadrul licitaţiei de „Proiectare si Executie autostrada Lugoj – Deva, Lot 4″, respectiv 419 milioane de lei, faţă de valoarea estimată a contractului de 1,05 miliarde de lei.”

Dorinel Umbrărescu a recurs la această soluție de a construi o bună parte a autostrăzii din banii lui pentru ca termenul de finalizare a proiectului să fie respectat. Autostrada ar trebui terminată în august 2019.

„Procedura tehnică aplicată în zona Dealul Șoimus reprezintă o premieră în România. Mai mult decât atat, în toată lumea mai sunt executate doar trei lucrari de complexitate asemănătoare”, preciza constructorul.

Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva a fost atribuit asocierii Tehnostrade – Spedition UMB. Lotul 4 al autostrăzii măsoară în total 22,139 km, iar la acest moment este finalizat în proporție de 95%.