Conform ultimului eurobarometru 2014 „European Youth”, aproape 7 din 10 tineri români consideră că au fost excluși sau marginalizați din viața economică și socială a României ca urmare a efectelor crizei economice. Mai mult, 62%, față de 42% media europeană consideră ca educația (formală și nonformală) pe care o primesc nu este adaptată la cerințele pieței actuale. Cifrele șomajului în rândul tinerilor vorbesc de la sine, România înregistrând cel mai ridicat procent la nivel european. Aproape paradoxal însă, companiile înfruntă în fiecare an probleme în ocuparea pozițiilor entry level disponibile.

„Într-un mediu economic în care încă se resimt efectele crizei economice, toate regulile au fost rescrise. Piețele au evoluat pentru a supraviețui, companiile și-au schimbat profund modalitatea de a recruta și profilul candidatului căutat. În paralel însă, sistemul de învățământ nu a fost capabil să se adapteze cu aceeași viteză, pregătind încă viitorii absolvenți pentru o piață care acum nu mai există. Atât companiile, cât și tinerii au nevoie de un liant, un spațiu de interacțiune care să le ofere consultanță pas cu pas și care să fie în stare să readucă la același nivel așteptările și nevoile companiilor și tinerilor candidați”, explică fenomenul Sabina Popârlan, directorul de marketing și comunicare la Inspire Group.

Pornind de la această nevoie, compania Inspire Group a lansat BuzzJob, platforma de joburi care garantează o întreagă echipă de recrutori profesioniști la dispoziția candidaților și angajatorilor.

Această platformă pune în contact candidații, proaspăt absolvenți și tineri profesioniști ambițioși aflați în căutarea unui loc de muncă cu cei mai importanți și dinamici angajatori din România. Prin intermediul BuzzJob sunt promovate atât job-uri, cât și oportunități de dezvoltare (internship-uri, traineeship-uri, programe de practică și evenimente la sediul companiei).

Platforma oferă servicii unice pe piața din România, printre care garanția ocupării pozițiilor libere, consultanță permanentă, suport pentru realizarea anunțurilor, promovare pe canale extra și multe altele. De asemenea, oferă tinerilor susținere constantă atât pentru redactarea CV-ului cât și pentru orice altă informație legată de dezvoltarea carierei.

Experiența companiei de peste cinci ani în recrutare și în organizarea de evenimente de dezvoltare profesională pentru tineri (precum BuzzCamp) garantează expertiza necesară pentru crearea unei platforme care să corespundă atât cu nevoile companiilor cât și cu așteptările tinerilor.  

În afară de BuzzJob, pe locurile de muncă tot mai puţine se bat site-uri precum Ejobs, BestJobs, Myjob, Catalyst sau Job Specialist.