Cunoscutul protestatar Cristian Dide a fost reținut luni seara pentru 24 de ore de către DIICOT Iași.

Protestatarul Cristian Dide a procurat canabis din afara ţării, dar şi din România şi a trimis două colete cu droguri la sediile DIICOT – Structura Centrală şi Serviciul Teritorial Iaşi.

Cunoscutul protestatar Cristian Dide are parte de un început de săptămână cum nu se poate mai prost, după ce la locuința sa din București a avut loc o descindere într-un dosar internațional de trafic de droguri. DIICOT anunță că au mai avut loc încă opt descinderi pe lângă cea de la locuința protestatarului.

Surse judiciare au declarat pentru gândul.ro că nouă nouă percheziții au avut loc luni dimineața, într-un dosar DIICOT cu acuzații de trafic de droguri și introducerea în țară a unor droguri de risc.

Potrivit sursei anterior citate, protestatarul Cristian Dide va fi audiat la DIICOT București, instituție care coordonează întreaga anchetă. Acesta se afla într-un tren cu destinația Iași, dar a fost ridicat de către DIICOT. Activistul va fi adus înapoi în Capitală pentru a asista la percheziții. Pe lângă Cristian Dide, în dosar sunt vizate mai multe persoane, inclusiv un fermier din Călărăși.

Cine este Cristian Dide

Cristian Dide este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari din România, acesta participând la mai multe proteste împotriva PSD. De-a lungul vremii, acesta a primit mai multe amenzi contravenționale, însă nu le-a achitat, fiind obligat, mai apoi, să presteze muncă în folosul comunității.

La unul dintre protestele care s-a desfășurat în fața sediului PSD, Cristian Dide a urcat într-un copac. La un alt eveniment, organizat de Primăria Capitalei, Cristian Dide a proiectat pe sediul Palatului Regal, în centrul Bucureștiului, mesajul „#Rezist”. Pentru această ispravă, el a fost încătușat de polițiști și jandarmi.

Cristian Dide este unul dintre cei mai cunoscuți protestatari, din ultimii ani, care au manifestat împotriva PSD și a guvernului condus de Viorica Dăncilă, fiind cunoscut și ca unul dintre susținătorii legalizării consumului de cannabis în România.