Anunțul vine la doar două zile de când presa a anunțat că CNADNR a anulat licitația pentru proiectarea și construcția primilor 4 kilometri de autostradă din tronson, pe motiv că singurul ofertant nu a venit cu unele clarificări.

Pentru cel de-al doilea lot, adică ultimii 4,3 kilometri din acest tronson între Predeal și Cristian, comisia de licitație încă analizează cele 10 oferte depuse.

Citiți și:  Licitaţia pentru Comarnic-Braşov, anulată. CNADNR dă vina pe singurul ofertant, constructorul – pe comisia de licitație

Pentru cei 48 de kilometri rămași din tronsonul Comarnic-Brașov, de altfel, și porțiunea cea mai grea din această autostradă, CNADNR a inițiat la finele lunii iulie a anului trecut procedura de licitație deschisă pentru revizuirea studiului de fezabilitate.

Până la jumătatea lunii septembrie 2015, când a expirat termenul limită, au fost depuse șapte oferte din partea firmelor.

"Procedura de atribuire a fost anulată de autoritatea contractantă, în conformitate cu prevederile art. 209 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare, întrucât potrivit Raportului procedurii, aprobat de Directorul General "au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme", se menționează în comunicatul remis astăzi de către CNADNR.