Primăria Capitalei ar trebui să ia exemplul Clujului. Un proiect pilot al Primăriei Cluj-Napoca s-a dovedit a fi cheia care a eliberat orașul din trafic.

Autobuzele şcolare sunt soluția. Peste 200 de elevi ajung în fiecare zi la ore cu maşinile speciale, iar asta este bine şi pentru ei şi pentru oraş. Ambuteiajele s-au redus simţitor la orele de vârf când mii de părinţi plecau cu autoturismele spre şcoli.

Dis-de-dimineaţă, sute de elevi urcă în autobuzele speciale care îi duc la şcoală. Demarat la începutul anului şcolar, proiectul inspirat după modelul american, este un real succes, potrivit Digi24.

Dacă în prima săptămână microbuzele transportau 129 de elevi către şcoală, acum, numărul lor aproape s-a dublat. Proiectul pilot se aplică deocamdată în două şcoli din zona centrală, dar autorităţile locale promit că numărul lor va creşte.

Oana Buzatu, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: Odată cu stabilirea lui ca politică publică locală, numărul estimat a fi pus în acest program este de cinci. Principalele şcoli din zona centrală care au clase între clasa pregătitoare şi gimnaziu.

Cum părinţii nu-şi mai iau cu maşina copiii de la şcoală, ambuteiajele s-au redus simţitor în zona centrală a oraşului.

Autorităţile locale estimează că cele cinci autobuze şcolare au scos deja din centrul oraşului între 300 şi 400 de maşini la orele de vârf, relatează Alexandra Groza, jurnalist Digi24.

Autobuzele şcolare circulă acum pe cinci trasee care acoperă cele mai mari cartiere ale oraşului.


Te-ar putea interesa și: