Conducerea companiei britanice Thomsons Online Benefits intenţionează să mărească echipa de 230 de angajaţi de la Cluj cu încă aproximativ 70 de persoane, până la finalul anului. 

Conform Agerpres, firma, care a fost înfiinţată în urmă cu 19 ani, iar din 2012 este prezentă şi în România, a creat un software care este în prezent una dintre cele mai importante platforme online de beneficii pentru angajaţi. Practic, softul creat de IT-iştii companiei este folosit de firme din 90 de ţări din lume pentru administrarea pachetelor de beneficii, care merg de la vacanţe până la cursuri de limbi străine sau asigurări medicale. 

„Investiţia noastră în România este un element important al strategiei business-ului nostrum şi ne propunem să avem 300 de angajaţi până la finalul anului curent şi mult mai mulţi până în 2019. Ne aflăm într-un moment în care rolurile noastre din Cluj trec dinspre outsourcing înspre leadership. Clujul este sediul pentru care am planificat cele mai mari investiţii în perioada următoare", a declarat managerul general al biroului din Cluj-Napoca, Abdel Azzam. 

Reprezentanţii companiei au precizat ca unul dintre atuurile oraşului, pentru care a şi fost ales dintre multe alte oferte, este prezenţa mediului universitar şi faptul că există un foarte bun acces la forţă calificată de muncă. 

La rândul sau, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, care a participat joi la eveniment, a spus ca între ţara sa şi România se dezvoltă permanent noi legături. 

„Şi cred că acest lucru reflectă dinamismul Clujului şi faptul că aici există un foarte bun parteneriat între un sector universitar foarte bun, care produce tineri absolvenţi buni şi nevoile mediului de afaceri, iar compania Thomsons Online Benefits oferă un bun exemplu al acestui parteneriat, în care talentele Clujului, mediul de afaceri de aici au ajutat o firmă să devină mai mare, mai competitivă. Este pentru mine o mare plăcere să revin la Cluj şi scopul meu este de a dezvolta legăturile între Marea Britanie şi România, iar Cluj reprezintă un exemplu deosebit de oraş vivace", a spus ambasadorul, în cadrul evenimentului. 

Thomsons Online Benefits a fost creată în anul 2000 la Londra şi are birouri în Londra, SUA şi Singapore, cel din Cluj-Napoca fiind cel mai mare, deşi este ultimul înfiinţat.


Te-ar putea interesa și: