În acest clasament figurează Polonia (4.572), Franţa (4.273), Germania (4.152), Italia, România, Spania, Marea Britanie şi Grecia. Aproximativ jumătate din numărul victimelor europene înregistrate în accidente rutiere erau pasageri, urmaţi de 20% reprezentând pietoni, 14% motociclişti şi 6,6% ciclişti.
Ceilalţi aparţin unor categorii diferite ca ocupanţii unor vehicule de mare tonaj. Agenţia Touring care reprezintă FIA în Belgia atrage de altfel atenţia asupra unei scăderi slabe (de -5% în 10 ani) a numărului de motociclişti decedaţi în accidente rutiere. În 2009, la nivelul Europei numărul acestora se ridica la 5.000. 
Potrivit Touring, Belgia are 90 de morţi în accidente rutiere la un milion de locuitori, în timp ce vecinii olandezi nu înregistrează decât 39 de decese la un milion de locuitori. ‘Asociaţia apreciază că trebuie de asemenea să intensifice eforturile în Belgia, referindu-se în special la comportamentul în trafic care ‘nu este suficient de profesional’. În ansamblu, numărul accidentelor rutiere în Europa a scăzut cu 21% din 2001. Totodată, numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere a scăzut cu 36% şi numărul celor răniţi grav cu 18%.
SURSA: Agerpres