The World Cancer Research Fund are un scop declarat în aria de sănătate publică, acela de a reduce consumul mediu de carne roşie la nu mai mult de 300 de grame pe săptămână și sfatuieşte oamenii să stabilească un obiectiv personal de a consuma mai puțin de 500 de grame de carne rosie pe săptamână. Decizia este si de natură economică. Se economisesc mulţi bani, mai ales la un popor care consumă carne cu nemiluita.

Cât de mult de carne consumăm în prezent? Cea mai mare a lumii mănâncă mult mai mult decât atât.

Datele din 2011 ale Organizației Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentație arată că, în medie, americanii mănâncă de 4,2 ori mai multă carne roşie decât porţia recomandată zilnic.

Și mâncăm chiar mai mult, atunci când luăm în considerare alte tipuri de carne: în SUA, de exemplu tipul favorit de carne al consumatorilor este cea de pui. Dar americanii nu suntem unici, cea mai mare a lumii preferă carnea de pasăre. În China este preferată carnea de porc, Argentina preferă carnea de vită.

Topul consumatorilor de carne, Noua Zeelanda si Australia, consumă de 5,6 ori și 4,8 ori mai multă carne decât cantitatea recomandată.

În cazul în care suntem curioşi, Mongolia este lider mondial la consumul de organe. Organe se referă la organele interne și măruntaiele unui animal măcelărit.