Sony Vaio Z a fost creat pentru oamenii de afaceri şi pentru cei care se află în mişcare continuă. “Utilizatorii ne-au cerut un laptop subţire, uşor şi cu o baterie longevivă, iar răspunsul nostru este Vaio Z”, potrivit lui Yoshiyuki Fujioka, Senior Manager Central & Southeastern Europe, Vaio Operation.

Noul model Vaio are un corp perfect plat și o carcasă rezistentă, ultraușoară, din fibră de carbon.  Laptopul cântăreşte sub 1,2 kg, şi are 16,65mm grosime. Ecranul de 33,2 cm (13,1’’) are o rezoluţie de 1.600×900 pixeli şi dispune de un filtru anti-reflexie care minimizează efectul deranjant al surselor de lumină reflectate în ecran şi asigură o afişare clară a culorilor. Laptopul este echipat cu ultima generaţie de procesoare Intel Core i7 de tensiune standard,  memorie de 8GB DDR3 SDRAM şi o unitate de stocare SSD RAID de 256GB. În plus, funcția Quick Boot reduce timpul de încărcare a sistemului Genuine Windows 7 Professional cu până la 50% faţă de notebook-urile obişnuite.

Poate afișa simultan informații diferite pe 4 ecrane

Performanţa notebook-ului VAIO Z este dusă la extreme noi cu Power Media Dock, un modul monolitic de extensie care se conectează la VAIO printr-un cablu optic. Portul corespunzător al notebook-ului poate fi, de asemenea, folosit pentru a ataşa dispozitive USB normale, atunci când nu este andocat. Dispunând de transfer de date de mare viteză, bazat pe arhitectura denumită “Light Peak”, Power Media Dock creşte performanţa grafică şi oferă numeroase opţiuni suplimentare de conectivitate. Acesta include o unitate optică pentru un randament mare în afaceri, util de asemenea şi pentru divertisment HD.

Prin adăugarea opţiunii Power Media Dock, Vaio Z poate fi afișa simultan informații diferite pe până la 4 ecrane (incluzând ecranul notebook-ului) prin intermediul porturilor de ieşire HDMI şi/sau VGA.  Laptopul are o baterie integrată de Litiu-Polimer care oferă o autonomie de până la 7 ore, care poate fi prelungită până la 14 ore cu bateria externă. Aceasta poate fi  încărcată separat de notebook şi poate fi adăugată fără a decupla bateria integrată. Noul notebook ultra-portabil şi performant Vaio seria Z este disponibil în reţeaua partenerilor Sony, la un preţ de aproximativ 12.000 lei. Oficialii Sony se aşteaptă să vândă câteva sute de bucăţi până la sfârşitul anului.

Sony şi-a dublat cota de piaţă pe segmentul laptopurilor

Compania japoneză Sony are o cotă de piaţă de 4% pe piaţă din România, dublu faţă de anul trecut, potrivit lui Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager România Sony Central & Southeast Europe. Creşterea înregistrată de Sony este pusă pe seama preţului, care a devenit mai accesibil, dar şi datorită diversificării gamei de produse. “În prezent sunt disponibile pe piaţă 15-16 modele Sony Vaio”, a spus Stoicescu. Pe piaţa românească  s-au vândut în primul semestru 256.000 de laptopuri, conform datelor IDC, iar până la finele anului estimăm că se vor vinde 500.000 de unităţi, a adăugat Yoshiyuki Fujioka.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/aeapdGG_iBc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>