În ultimii doi ani, oficialii Ministerului Transporturilor au reuşit deschiderea traficului pentru nici 50 km de autostradă. Pentru Dubai, un oraş al deşertului, unde temperaturile pe timp de vară scad rar sub 40 de grade Celsius, anul 2016 a adus încă 62 km de şosea de „lux” cu patru benzi pe sens. În vară site-ul www.khaleejtimes.com anunţa că o nouă autostradă care leagă Dubai şi Abu Dhabi, în lungime de circa 62 km va fi inaugurată la sfârşitul acestui an.

Dacă în România, preţul mediu al unui km de autostradă cu două benzi pe sens este de aproximativ 8,2 milioane de euro, în Dubai, un kilometru de autostradă, care cuprinde 4 benzi pe sens costă aproximativ 8,9 milioane dolari. Mai exact, ultima autostradă construită şi inaugurată la sfârşitul lunii noiembrie de oficialităţile Dubaiului, are o lungime de aproximativ 62 km, pasaje subterane şi supraterane, spaţii verzi şi plante cu sistem de irigaţii obligatiu pe laterale şi mijloc. Autostrada inaugurată la 30 noiembrie are 4 bezi pe sens, iar constructorul a folosit materiale de calitate, pentru că temperaturile măsurate la nivelul asfaltului  ajung la 85 de grade Celsius. Autostrada conţine șase noduri de schimb şi șase treceri subterane.

Proiectul a fost realizat după studii amănunţite a condiţiilor meteo şi a volumului de trafic zilnic între Abu Dhabi şi Dubai.