În 2008, celebrul pachebot Queen Elisabeth II ieșea glorios din serviciu devenind piesă de muzeu. Doar că, în același an, Istithmar World PJSC, companie deținută de emiratul Dubai plătește 100 de milioane de dolari operatorului Cunard pentru a achiziționa nava și a o transforma în hotel plutitor. După zece ani, Queen Elizabeth II – pachebot cu o lungime de 294 de metri, zece punți și o capacitate de 1800 de pasageri – esta gata să începă să genereze venituri pentru noul proprietar.

În noua configurație, Queen Elisabeth II va avea 224 de camere și apartamente, un cinematograf, o piscină și 13 restaurante și baruri. Mutată definitiv în Port Rashid din Dubai, nava-hotel își va întîmpina primii clienți încă din această lună, însă deschiderea oficială va avea loc în luna octombrie. Prețul minim de închiriere a unei camere la bordul noului hotel din Dubai este de circa 200 de dolari.

 

Queen Eizabeth II a fost comandată de Cunard în 1964, iar livrarea a avut loc în toamna lui 1967. Prețul plătit pe atunci de Cunard a fost de 29 de milioane de lire sterline. Nava transatlantică de pasageri a operat între 1969 și 2008.