Impozit zero din 2021! Surpriză totală pentru sute de mii de români după ce s-a aflat care este planul pe care îl are în vedere noul Guvern. Potrivit programului de guvernare al viitoarei coaliţii PNL-USR-PLUS-UDMR, ar urma să se aibă în vedere scutirea de taxe şi impozite pentru plafonul reprezentat de salariul minim din veniturile persoanelor din agricultură, începând cu 2022. Informaia a fost oferită pentru Profit.ro surse autorizate din coaliţie.

În programul de guvernare din campania electorală, USR-PLUS a promis zero taxe pe salariul minim, dar prin scutirea de taxe şi impozite a 2.230 de lei din salariul brut (echivalentul salariului minim pe economie). Aplicarea taxelor şi impozitelor urma să se facă doar pe suma care depăşeşte salariul minim pe economie.

Surse politice au precizat pentru sursa citată că, în urma negocierilor din coaliţie, în programul de guvernare a fost convenită aplicarea reducerii de impozit pentru cota de salariu minim din 2022 şi doar în agricultură. Potrivit aceloraşi surse, cei de la PNL au arătat că nu poate fi încă susţinută scutirea de impozit şi taxe pentru cota de salariu minim în cazul tuturor veniturilor.

Ce se întâmplă cu noul Guvern

Noul Guvern ar urma să fie instalat în aceste zile. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți, la ieșirea de la consultările care au avut loc la Cotroceni, că țara are nevoie cât mai repede de un Guvern în funcție, ceea ce, cu ajutorul președintelui Iohannis, liderul liberalilor speră că se va întâmpla.  Liderii PNL, USR PLUS și UDMR s-au prezentat marți la Cotroceni, pentru a înmâna Președintelui Klaus Iohannis programul comun de guvernare și a cere nominalizarea lui Florin Cîțu pentru funcția de Prim-ministru.

Ei și-au exprimat nădejdea, la ieșirea de la consultări, că Executivul Cîțu își va intra în atribuții cât mai repede posibil.

”Vrem să avem un guvern investit cât mai repede săptămâna aceasta. I-am propus Președintelui să lucrăm în parteneriat, pentru că România are nevoie de reforme.

E o echipă care s-a sudat în aceste zile, pentru că am avut negocieri intense.

Construim, începând de azi, un parteneriat între Parlament, Guvern, Președinție, pentru reformele de care are nevoie România.”, a spus și Dacian Cioloș, din partea USR PLUS.