Supraimpozitarea se va aplica pentru unul din imobilele deţinute în zona centrală a municipiului Tulcea

Decizia privind majorarea impozitului a fost luată în unanimitate, joi, de consilierii locali, în baza legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, după ce autoritatea locală a notificat compania cu privire la necesitatea de a reabilita imobilul. 

„Pe cei de la Galaţi nu-i interesează decât profitul pe care-l pot scoate de la Tulcea, indiferent de imobilul pe care-l au. Gândiţi-vă cum arată şi imobilul de pe faleză, care tot al lor (Poşta Română SA, n.red.) este”, a afirmat primarul Constantin Hogea, în timpul şedinţei. 

El s-a arătat nemulţumit şi de modul în care arată clădirea Vămii, situată pe faleza oraşului, şi a sugerat că şi acest imobil ar putea fi supraimpozitat. 

„Clădirea Vămii aparţine Ministerului Finanţelor, dacă nu mă-nşel, şi arată într-un mare hal, dacă îmi este permisă o asemenea exprimare. Cu plăcile de marmură căzute, cu copertina deteriorată, imaginea Vămii este a unei clădiri abandonate”, a spus primarul Hogea. 

Anul trecut, autoritatea locală a anunţat supraimpozitarea din acest an a 40 de clădiri abandonate, după ce anul trecut proprietarii acestora au fost notificaţi să-şi îngrijească imobilele. 

Potrivit unei hotărâri a Consiliului local, în termen de 90 de zile de la primirea somaţiilor, proprietarii clădirilor abandonate trebuie să prezinte autorităţilor proiectele pe care le au pentru refacerea imobilelor. În caz contrar, municipalitatea poate decide supraimpozitarea cu 500% a bunurilor degradate, scrie Agerpres.