Primăria Municipiului București a anunțat în mod oficial că va acorda în curând un număr de 4.193 de eco-vouchere pentru șoferi în vederea eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare,

Este vorba despre „Programul de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”. Cei înscriși vor intra în curând în posesia eco-voucherelor.

Un astfel de eco-voucher valorează 9 000 de lei.

„Acestea vor ajunge în posesia beneficiarilor în termen de 15 zile lucrătoare de la data transmiterii de către Primăria Municipiului București a comenzii de tipărire și vor fi distribuite prin curier, care va avea obligativitatea contactării telefonice prealabile a destinatarului, cu încercarea livrării plicului de minimum 3 ori”, se arată în comunicatul PMB.

„Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziționarea unui automobil nou, non-diesel, cu norma de poluare Euro 6, sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) și nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla.

De asemenea, persoanele care nu doresc să își mai cumpere o altă mașină vor avea posibilitatea să își achiziționeze electronice sau electrocasnice din magazinele partenere în program, cu respectarea prevederilor Regulamentului Programului”, se arată în programul demarat de Primărie.

Conform programului, casarea autoturismelor înainte de data de 23.11.2018 sau după data 21.02.2019, precum și depunerea dosarelor după acest termen au dus la excluderea participanților