Reprezentanții USR au transmis, luni, că secretariatul general va evalua diversele acuzații interne, transmise „pe surse” presei, cu privire la contractele încheiate de unele filiale ale formațiunii în campania electorală. Partidul precizează că, din primele informații, acuzațiile sunt nefondate, relatează hotnews.ro.

”Campania electorală realizată de USR a respectat, ca de fiecare dată, legislația și instrucțiunile impuse de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Secretariatul general va evalua diversele acuzații interne, transmise „pe surse” presei, legate de contractele încheiate de unele filiale USR în perioada campaniei electorale. Din informațiile pe care le avem până în acest moment, acuzațiile sunt nefondate, colegii noștri au respectat legea. Secretariatul general va realiza un audit intern pentru a înlătura orice suspiciune”, arată o postare pe pagina de Facebook a USR.

USR ”rămâne un partid transparent care respectă legea” și ”grija pentru cheltuirea banilor publici este unul dintre obiectivele noastre principale”.

”Toate contractele și cheltuielile USR din campania electorală vor fi puse la dispoziția Autorității Electorale Permanente în perioada următoare, lucru prevăzut expres de legislația în vigoare”, arată comunicatul USR.

Reacția vine în contextul în care persoane din USR, printre care și Cristian Ghinea, ales europarlamentar, sunt nemulțumite că o agenție media administrată de Sorin Pavel, membru USR, ar fi încasat 8.000 euro pentru servicii de promovare în mass-media în campania pentru europarlamentare, potrivit unor surse politice.

În grupul Facebook ”USR – Poiana lui Iocan” au apărut informații conform cărora organizația din Giurgiu ar avea anumite probleme. Concret este vorba de contracte cu mai multe firme care aparțin unor membri de partid.