După ce și-a anunțat candidatura la șefia PSD, Teodorovici a spus că este nevoie de un calendar pentru organizarea Congresului, dar și de depunerea cât mai rapidă a unei moțiuni de cenzură care să dărâme Guvernul. Șeful interimar, Marcel Ciolacu, l-a ironizat pe Eugen Teodorovici.

„Să o depună. Cine-i ține?….Sunt mai grăbiți”, a răspuns Ciolacu când a fost întrebat despre faptul că sunt voci în PSD care vor moțiune de cenzură mai repede.

„Depunerea moţiunii de cenzură ţine de mai mulţi factori. În primul rând să treacă. Eu am spus că în momentul când vom depune moţiunea, ea trece 100%. Momentul e o decizie politică. În acest moment PSD are 204 voturi. Ca să treacă trebuiesc 223.

Haideti sa terminam cu carantina, cred ca e mai importanta. O sa ii facem un calendar rapid si lui Teodorovici pentru Congres”, a adăugat Ciolacu când a fost întrebat la finalul CEx al PSD de luni când va fi depusă moţiunea de cenzură. Acesta a precizat că are deja textul moţiunii care i-a fost înaintat de către senatorul PSD Şerban Nicolae.

Când va fi organizat Congresul PSD

Conform celor spuse de Marcel Ciolacu, Congresul PSD va fi ținut atunci „când o să fie o prioritate pentru români și pentru partid”. De asemenea, șeful interimar al PSD a ținut să sublinieze că îl bucură faptul că Teodorovici este contracandidatul lui.